Massagetherapie

Heb je de behoefte om fysiek en mentaal weer lekker in je vel te zitten? Of heb je gewoon zin in een massage of goed gesprek. Dan help ik je graag. Dit kan middels een massage, een coachingsgesprek of een combinatie van beide. Massagetherapie kan zinvol zijn bij:

  • Hoofd, rug, nek en schouderklachten
  • Chronische klachten en ziekten zoals reuma, spijsverteringsstoornissen en immuunziektes
  • Astma, bronchitis
  • Maag en darmklachten
  • Menstruatieklachten
  • Burn-out, algemene spanning, stress, vermoeidheid en (postnatale)depressie

De massages die ik geef, zijn gebaseerd op de Chinese Massagetherapie (Tui Na). De Tuinamassage laat je bloed en je energie goed door je lichaam stromen. Door het masseren van de spieren, meridianen en specifieke drukpunten, heffen blokkades op en raakt je lichaam weer in balans. Zodat je lekker(der) in je vel komt te zitten. En voldoende energie hebt om de dingen te doen waar je gelukkig van wordt.

Binnen de Chinese geneeskunde kunnen lichaam en geest niet los van elkaar worden gezien, omdat ze samen je geheel vormen. Als je bijvoorbeeld veel stress ervaart, krijg je last van je hoofd, nek of schouders. In dat geval is alleen een massage niet voldoende. Dan is de oorzaak niet weggenomen en is het zinvol om de stress te verminderen. Omgekeerd helpt alleen stress verminderen niet, als de pijn al in je schouders zit. Daarom heb ik altijd oog voor zowel de psychische als lichamelijke klachten. En geef ik aan wat de lichamelijke klacht jou te vertellen heeft.

Heb je de behoefte om dieper inzicht te krijgen in de geestelijke blokkades die eventueel onder je lichamelijke klachten liggen? Dan kan ik je naast de massage ondersteunen met coaching, waarin ik onder andere werk met NLP en familieopstellingen. Ook kijk ik naar je ademhaling en voedingspatroon en kan ik je hier adviezen in geven om je te helpen om je huishouding op peil te brengen/houden

Heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op