Massagetherapie bij bedrijven

Zijn er binnen de organisatie medewerkers die minder goed in hun vel zitten of die lichamelijke klachten hebben. Dan help ik de organisatie én de werknemer hier graag bij. Ik doe dit door middel van coaching en massagetherapie. Dit kan op locatie of thuis bij mij in de praktijk.

Individuele coaching kan ingezet worden bij:

 • Meer inzicht in je (eigen) aannames en overtuigingen en de consequenties daarvan
 • Meer inzicht krijgen in je (on)bewust patronen en gedrag
 • Vast lopen in je werk of in je (werk)relaties
 • Waarom je toch steeds datgene doet, wat je eigenlijk niet wilt.
 • Behoefte aan een luisterd oor of goed gesprek

De massagetherapie of een combi van beide kan zinvol zijn bij:

 • Burn-out, stress, algemene gespannenheid, vermoeidheid en (postnatale)depressie
 • Hoofd, rug, nek, schouder en armklachten
 • Chronische klachten en ziekten zoals reuma(-achtige klachten), spijsverteringsstoornissen en immuunziektes
 • Astma en bronchitis en ander longaandoeningen
 • Maag en darmklachten
 • Menstruatieklachten

Het uitgangspunt van de behandeling is om de medewerkers weer lekker in hun vel te laten zitten, pijn vrij te laten werken en te laten ontspannen.  Ontspannen (en dus pijnvrije) medewerkers functioneren immers beter en kunnen meer stress aan.

Hoe doe ik dit?

Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van coaching en massage. Dit is uiteraard afhankelijk van de klacht/uitgangspunt. Ik lever hier maatwerk en kijk naar de behoefte van de medewerker en organisatie. De medewerker is zelf verantwoordelijk voor haar eigen proces en mijn rol is om zijn/haar hierin te begeleiden

Bij de coaching maak ik gebruik van NLP-technieken, familieopstellingen, een luisterend oor én gezond boerenverstand. 

De massages die ik geef, zijn gebaseerd op de Chinese Massagetherapie (Tuina). Deze vorm van massage laat je bloed en je energie goed door je lichaam stromen. Door het masseren van de spieren, meridianen en specifieke drukpunten, heffen blokkades op en raakt je lichaam weer in balans. Hierdoor komen de medewerkers lekker(der) in hun vel te zitten en hebben ze voldoende energie om de dingen te doen waar ze gelukkig van worden.

Binnen de Chinese geneeskunde kunnen lichaam en geest niet los van elkaar worden gezien, omdat ze samen een geheel vormen. Bij bijvoorbeeld veel stress kun je veel last van je hoofd, nek of schouders krijgen. In dat geval is alleen een massage niet voldoende. Dan is de oorzaak niet weggenomen en is het zinvol om de stress te verminderen. Omgekeerd helpt alleen stress verminderen niet, als de pijn al in je schouders zit. Daarom heb ik altijd oog voor zowel de psychische als lichamelijke klachten.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Een professional met een flinke portie menselijkheid en nuchterheid. Ik denk graag mee met de organisatie en medewerker, vind openheid en transparantie belangrijk. What you see is what you get is bij mij van toepassing. 

Ik pas mijn werkwijze aan, aan de manier van werken bij de organisatie en het sluit goed aan bij het werk van een bedrijfsarts.

Nieuwsgierig? Neem dan gerust contact met me op middels het contactformulier of bel me op 06 535 16 405

Heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op