Het Ontspannen Werken

In het bedrijfsleven en binnen overheidsorganisaties zijn veel veranderingen gaande Dit legt een extra druk op de balans privé/zakelijk. Het Nieuwe Werken, langere winkeltijden en bezuinigingsmaatregelen zorgt dat medewerkers anders, langer of meer moeten gaan werken. Zen & Vitaal adviseert en ondersteunt bedrijven die hun medewerkers zo goed en ontspannen mogelijk door deze ontwikkelingen heen willen begeleide om zo het bedrijf en haar medewerkers gezond te houden. Want de basis van een goedlopend bedrijf ligt bij het welzijn van de medewerkers. Als zij lichamelijk en geestelijk in balans zijn, brengt dat evenwicht in het bedrijf. En kan iederéén groeien.

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. (van www.stresscentrum.nl)

In de zorg, het bankwezen, industrie, het onderwijs en in de maatschappelijke dienstverlening worstelen medewerkers regelmatig met een hoge werkdruk, fysieke klachten (omdat ze veel moeten tillen of dezelfde handelingen moeten verrichten) en stress. Zen & Vitaal maakt deze medewerkers bewust van hun lichaam (ook al is de situatie stressvol), helpt hun spieren te ontspannen, pakt de fysieke en mentale klachten aan vanuit het complete plaatje (lichaam én geest), maakt de medewerkers erop attent wat voeding kan doen en leert ze hoe ze de balans kunnen vinden tussen privé (persoonlijke behoeften) en werk (loyaliteit naar de werkgever).

Zen & Vitaal biedt maatwerk voor individuen op de werkvloer: NLP-coaching, systeemopstellingen, massage of gewoon een goed gesprek. 

 

 

Heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op